Voedingsadvies

BOOST JE IMMUUNSYSTEEM & LONGEN

We zijn in de ban van het Corona virus. Daarom is het juist nu erg belangrijk om naast alle maatregelen ook je immuunsysteem en je longen te versterken. Hoe effectiever je immuunsysteem werkt, hoe sterker je lichaam is om jezelf te beschermen tegen een virus. Daarom hier 10 tips om zowel je immuunsysteem als je longen te versterken.

1. Eet voedingsmiddelen dat rijk is aan zink en vitamine E. Dit zijn 2 hele belangrijke antioxidanten die je lichaam beschermen tegen virussen. Eet dus lekker veel ongebrande/ongezouten noten, pompoenpitten, avocado en olijfolie.

2. Let erop dat je minstens 8 uur slaapt per nacht. ’s Nachts hersteld je lichaam en dit is zo belangrijk om jezelf te beschermen.

3. Eet zo min mogelijk suiker. Suiker kan je weerstand verlagen.

4. Voeg zoveel mogelijk kruiden toe aan je voeding. Deze kunnen je longen ondersteunen. Vooral gember en peper kunnen erg goed werken.

5. Blijf bewegen. Hiermee vergroot je je longfunctie en je weerstand wordt beter. Ga lekker naar buiten om een stuk te wandelen of doe leuke thuis-workouts .

6. Neem extra groenten. Hier zitten alle vitamines en mineralen in die je nodig hebt om je weerstand te verhogen. Probeer minstens 300 gram groenten per dag te nemen. Kies vooral ook voor prei, koolsoorten en radijs. Deze groenten ondersteunen je longen en hier zit veel vitamine C in.

7. Probeer slijmvormende voeding, zoals zuivel en cappuccino zoveel mogelijk te vermijden. Hier worden je longen niet heel blij van.

8. Drink 2 liter water. Blijf jezelf hydrateren om zo afvalstoffen uit je lichaam te krijgen. Zeker als je grieperig bent is het erg belangrijk om gehydrateerd te blijven. Bij griep heb je namelijk een grotere kans op vochttekort.

9. Slik extra vitamine C. Boost je immuunsysteem en goed voor je longblaasjes. Je kunt kiezen voor een supplement in de vorm van ascorbinezuur. Optimaal is om een supplement te nemen van 1000-3000 mg per dag.

10. Slik elke dag een vitamine D supplement van zeker 75 mcg. Erg belangrijk voor het sterk houden van je immuunsysteem en is in staat om een infectie van de bovenste luchtwegen tegen te gaan.

Succes!


Renee Schellekens
Voedingsconsulente Medifit

Gratis kennismaken

Gratis kennismaken

Ervaar Medifit Milon met de gratis proefweek fitness, start vandaag nog!

Lees meer
Milon Cirkel

Milon Cirkel

Milon Cirkel: fit in 35 minuten per training en 15 keer meer resultaat dan in de gewone sportschool

Lees meer
Fysiotherapie

Fysiotherapie

Last van lichamelijke klachten? Maak dan kennis met de fysiotherapeuten bij Medifit Milon Club.

Lees meer
Bring a friend

Bring a friend

Samen sporten wordt nu nog leuker!

Lees meer